Editorial

Poliţia a intervenit pentru evacuarea a 100 de romi care îşi făcuseră tabere în două zone din Craiova.


comunitatea de romi din tarlungeni

 

 

Cele aproximativ 100 de persoane evacuate, luni, din două zone din Craiova unde îşi improvizaseră corturi au fost trimise în comunele în care au locuinţe, fiind însoţite de jandarmi până la ieşirea din oraş, iar cei care aveau copii au fost duşi la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Potrivit administratiorului Primăriei Craiova, Gheorghe Nedelescu, după evacuare cei mai mulţi dintre romi şi-au luat hainele şi s-au urcat în căruţe, plecând spre casele lor. Ca să fie siguri că romii nu îşi pun corturile în alte cartiere, jandarmii şi poliţiştii i-au însoţit până la ieşirea din Craiova.

“Din anchetele sociale efectuate s-a stabilit că romii din prima tabără sunt din localitatea Breasta. Au acolo locuinţe, aşa că nu trebuie să le găsim adăpost. Dacă totuşi printre ei vor fi şi persoane din Craiova vom găsi o soluţie pentru a le găsi un acoperiş deasupra capului. Romii din cea de-a doua tabără sunt de la Slatina. Aceştia nu au case, dar nu este problema noastră pentru că de ei se va ocupa Primăria Slatina”, a declarat Gheorghe Nedelescu.

În cele două tabere erau şi aproximativ 20 de copii, cei mai mulţi dintre ei având vârste între 1 şi 5 ani. Ei au fost urcaţi într-un microbuz împreună cu mamale lor şi duşi la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Asistenţii sociali au declanşat o anchetă, iar în urma acesteia vor decide dacă romii vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti pentru că i-au ţinut pe copii în condiţii improprii.

Toate construcţiile în care locuiau romii au fost demolate cu buldozerele, iar deşeurile strânse de ei au fost ridicate de lucrătorii de la salubritate.


Poliţiştii şi jandarmii intervin, luni dimineaţă, pentru a evacua aproximativ 100 de romi care şi-au făcut tabere în două zone din municipiul Craiova, copiii acestora urmând să fie preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi duşi în centre de plasament.

Acţiunea de evacuare a romilor este organizată de Primăria Craiova, iar la aceasta participă zeci de poliţişti, jandarmi şi asistenţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Autorităţiile au descins, luni dimineaţă, la ora 7.00, în prima dintre taberele ilegale, aflată în cartierul Craioviţa Nouă, în spatele unui hipermarket, unde se aflau peste 60 de persoane, care dormeau în corturi improvizate din bucăţi de lemn şi pături. Lângă coruti, romii au strâns mii de sticle, fier vechi, doze metalice de băuturi, dar şi foarte multe alte deşeuri. Romii din această tabără sunt din comuna Breasta, judeţul Dolj, unde au locuinţe, ei venind însă la Craiova an de an pentru a face rost de bani. Ei erau cunoscuţi şi pentru că furau capace de canal de pe străzile Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea altor furturi.

Romii, care nu au opus rezistenţă, au fost îmbarcaţi în autocare şi vor fi duşi în localitatea lor de domiciliu. Unii dintre de copii au fost luaţi de către asistenţii sociali şi cel mai probabil aceştia vor ajunge în centrele de plasament, a declarat administratorul Primăriei Craiova, Gheorghe Nedelescu.

Locul eliberat de romi este curăţat de către angajaţii firmei de salubrizare, care intervin cu buldozerele.

Poliţiştii şi jandarmii au descins, apoi, tot în cartierul Craioviţa Nouă, într-o clădire veche amplasată pe domeniul Primăriei, unde s-au mutat ilegal mai multe familii de romi.

Potrivit sursei citate, aceste familii sunt din Slatina şi locuiesc în această clădire de cinci ani, strângând acolo tone de gunoaie.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s